Nieuw: creatieve avondmalen! - Reisverslag uit Kopenhagen, Denemarken van Erica Donker - WaarBenJij.nu Nieuw: creatieve avondmalen! - Reisverslag uit Kopenhagen, Denemarken van Erica Donker - WaarBenJij.nu

Nieuw: creatieve avondmalen!

Blijf op de hoogte en volg Erica

17 Februari 2006 | Denemarken, Kopenhagen

Hier begin ik een nieuwe column, om zo maar even te zeggen. Hier ga ik jullie laten zien en vertellen wat voor lekkers Sonja en ik uit de creatieve 'hoge-hoed-der-eten' toveren! En dan natuurlijk niet de standaard bal gehakt, met aardappelen en rode kool. Nee, eigen creaties!

Hier de eerste:
Gisteren, 16 februari 2006, hebben Sonja en ik aan de hand van een recept (ja, dat nu nog wel....) eten gekookt.
Een recept is erg handig, maar vaak ook saai, omdat het je voorgekouwd staat wat er gebruikt moet worden en hoe je het moet doen. Dus in dit geval is de basis het recept geweest en de rest is eigen invulling.

Het heet: Rijst met cashewnoten en fruit en kerrie-eieren. Zie foto.

Ik ga geen kookboek beginnen hier, want dat is me te veel werk :p

Maar het smaakt heerlijk en als je wilt weten hoe je het moet maken, stuur je me maar een emailtje, dan zet ik het daar wel in! Het is een vergetarisch recept, maar ook voor vleeseters een erg welkom gerecht!

To be continued on this page!!

• 17 Februari 2006 - 11:28

Jouke:

ik zal je wanneer we beide weer in nederland zijn de foto's van mijn creaties laten zien. dat zag er niet lekker uit! dit wel. maar ik eet altijd op de ambassade. dit weekenende ga ik misschien wel koken. laterrrr. gr joukero

• 17 Februari 2006 - 12:05

Erica:

Oke, Jouke, spreken we dat af. We moeten sowieso als we beide terug zijn elkaars reis en stageactiviteiten vertellen vind ik!! Het scheelt ook wel dat ik een goede leermeester heb gehad....

• 17 Februari 2006 - 13:06

Francien:

Hoi Erica
    Dat ziet er lekker uit. Ja ik wil het recept wel. k ben dol op koken en dingen uitproberen.
    Groetjes van Francien die vanavond hachee eet. mmmmmmm

• 17 Februari 2006 - 14:03

He Francien!

Ik schrijf het recept dan wel even voor je op en stuur je dat wel toe. Dat is óf via email óf via de gewone post :biggrin:

• 17 Februari 2006 - 17:57

Hans:

Doet me denken aan Ronald Giphart die eens vertelde dat ie n jaar lang iedere avond een foto maakte van zijn bord eten. Misschien een idee voor jullie??

Misschien is t aardig om het recept gewoon hier te plaatsen, zodat iedereen t eens kan proberen te fabriceren.

• 20 Februari 2006 - 15:39

He Hans,

Wij gaan niet elke avond een foto maken. Alleen van leuke en grappige gerechten en van eigen creaties!

En het gerecht, ik zei al dat ik hier geen kookboek wil maken! Daarvoor heb ik deze site natuurlijk niet...
    Je mag ook gewoon vragen of je het recept mag hebben :p

Erica

Ik ben 23 jaar en zit nu op stage bij een sport- een bruiloftsfotograaf in Denemarken. Het bevalt me erg goed. Wanneer ik in juli mijn diploma heb behaald wil ik proberen als fotograaf werk te zoeken. Tevens ga ik nadenken over een HBO studie. Ik wil verder leren, maar weet nog niet wat. Verder: lees mijn verhaaltjes!