Lekker er eventjes uit
Blijf op de hoogte en volg Erica
04 Mei 2006 | Denemarken, Kopenhagen
Ib heeft wat ideetjes over toerismefotografie voor wat tijdschriften, dus zijn we naar het haventje van Dyvig gegaan om eens te kijken wat daar zoal gebeurde.
In de schaduw bij Ib aan huis is het 21°C, dus in de zon vast wel een paar graden meer. Ik kon dus mijn zomerjas en trui wel thuis laten. Er stond wel een fris windje, maar dat maakte het ook wel weer aangenaam.
In de haven lagen al veel bootjes, vooral Deense en Duitse. Ik had niet veel idee van wat voor foto's ik moest maken, maar ik had al wel aan Ib gezien dat hij vooral veel details maakte. Dus heb ik dat ook maar gedaan. En soms is dat best goed gelukt; een detail van blauw scheepstouw bijvoorbeeld.
Tijdens het fotograferen konden we ook heerlijk genieten van het felle zonnetje. Het was echt zomers... :cool:
Er waren ook een aantal kinderen bezig. Sommigen gingen roeien en anderen waren krabjes aan het zoeken. Dat blijkt goed te kunnen bij het haventje van de roeiclub. Dus hebben we daar een kijkje genomen. Echt heel leuk: allemaal jongens en meisjes met schepnetjes in de hoop een krabje te vangen. Naast de krabjes kwamen er ook kleine visjes en garnaaltjes in de bak met water (de kinderen laten ze in ieder geval niet doodgaan) en er zat zelfs een klein zeesterretje tussen. Dat was heel leuk om te zien!
De echte bezigheid kwam toen er een paar zeilboten van de Duitse Marine de haven binnen kwamen varen. Die zullen wel op oefening zijn ofzo... Het was een aardigheid om ze te zien. Leuk detail: ook een Nederlandse boot is aangemeerd in de haven. Dat moest natuurlijk op de foto! De heer des boots heeft de Duitse mariniers nog even geholpen bij het aanmeren. Erg galant.
Na anderhalf uur zijn we weer terug gegaan en zijn de foto's bekeken. Er zit heel wat leuks tussen. Zodra ik mijn foto's bewerkt heb, laat ik er hier wel eventjes wat zien.