Bruiloft bij een kasteel - Reisverslag uit Kopenhagen, Denemarken van Erica Donker - WaarBenJij.nu Bruiloft bij een kasteel - Reisverslag uit Kopenhagen, Denemarken van Erica Donker - WaarBenJij.nu

Bruiloft bij een kasteel

Blijf op de hoogte en volg Erica

06 Juni 2006 | Denemarken, Kopenhagen

Afgelopen zaterdag ben ik met Sonja en Ib naar Gisselfeld afgereisd om daar showfoto's van een bruidspaar te maken. Sonja's ouders waren er ook en die gingen zich wel vermaken door o.a. een eind te gaan lopen.

Het was een bewolkte dag, maar de voorspellingen waren wel dat het beter zou gaan worden. Dat moesten we dan nog maar even afwachten...

Eerst zijn we in Sønderborg aangegaan om daar de studioapparatuur op te halen bij Kirsten. Zij had bezoek van het bruidspaar waar ik de week eerder ook bij was. Zij waren druk bezig met foto's uitzoeken. Wat ze gelukt is en ze kopen er het luxe album bij. Weer leuk voor de omzet! Wij laadden de auto in en gingen op weg naar Gisselfeld.

We hielden in Slagelse een tussenstop. Daar hebben we bij de Mac ‘snel’ even wat gegeten. Het eten was, nou ja, zoals het altijd bij McDonalds is. Maar de bediening was heel erg langzaam. De drukte er bij opgeteld… dan weet je het wel. Dus heel krap in de tijd gingen we naar een aankomend bruidspaar om daar de trouwalbums te laten zien. Ze hebben ze bekeken en kunnen nu rustig overleggen welke ze gaan doen. Wij konden na 20 minuten weer verder met onze trip.

Rond tien over vier kwamen wij aan op Gisselfeld. (Dat is het kasteel waar volgens de verhalen H.C. Andersen zijn “Het Lelijke Eendje” geschreven heeft. En Ib en Kirsten hebben hier een tijdje gewoond) Het bruidspaar was er nog niet, dus nog even konden we rustig aan doen. Ib ging het bruidspaar opwachten, die al snel kwamen. Toen zij uit de auto stapte viel mijn mond (denkbeeldig) open van verbazing! Ze had echt een prachtige jurk aan. Naast het bruidspaar waren er ook nog een tweetal andere mensen bij, en een bruidsmeisje. Ik geloof de dochter van het paar. Gelukkig brak op dit moment ook de zon door de wolken en kwam het eerste blauw aan de lucht. Dat betekende dat we in het park bezig konden en niet met alle apparatuur naar binnen hoefde te gaan.

Ib maakte de foto’s, ik lette erop dat de jurk mooi lag en Sonja hanteerde het reflectiescherm. Ib heeft volgens mij een heel stel leuke foto’s gemaakt. Het boeket was sowieso iets wat gedaan moest worden en de bruid alleen natuurlijk! Ze zagen er echt heel gelukkig en liefdevol uit. Het was ook een mooi stel samen. Het bruidsmeisje was helaas niet even makkelijk. Ze was nog jong en had vaak geen zin om op de foto te komen. Maar met wat trucjes was het toch wel gelukt. Doordat Ib aan haar veel tijd besteed heeft – en omdat het bruidspaar op tijd zat – zijn we helaas vergeten om mij ook wat foto’s te laten maken.

Ik vind het jammer dat ik geen foto’s heb gemaakt, maar ik ben wel met een heel stel ideeën en inzichten naar huis gegaan. Onderweg naar huis hebben we in Slagelse Kirsten’s moeder opgepikt, want die is met de Pinksterdagen bij Ib en Kirsten geweest.

• 07 Juni 2006 - 09:30

Jouke:

Hallo erica,
    Jammer dat je geen foto's kon maken. Maar ik ben blij dat deze bruiloft foto's beter zijn gegaan dan die vorige keer. Tot binnenkort!
    -xx-Jouke

Erica

Ik ben 23 jaar en zit nu op stage bij een sport- een bruiloftsfotograaf in Denemarken. Het bevalt me erg goed. Wanneer ik in juli mijn diploma heb behaald wil ik proberen als fotograaf werk te zoeken. Tevens ga ik nadenken over een HBO studie. Ik wil verder leren, maar weet nog niet wat. Verder: lees mijn verhaaltjes!