Dorstlesser - Reisverslag uit Kopenhagen, Denemarken van Erica Donker - WaarBenJij.nu Dorstlesser - Reisverslag uit Kopenhagen, Denemarken van Erica Donker - WaarBenJij.nu

Dorstlesser

Blijf op de hoogte en volg Erica

27 Februari 2006 | Denemarken, Kopenhagen

Aangezien ik van sommige mensen (ik noem geen namen wegens zijn/haar/hun privacy :grin: ) niet meer over eten mag praten, praat ik over een heel ander onderwerp:

BIER!!!!

Ja, mensen, BIER. Een heel belangrijk element voor de Deense mensen hier in Holm en omstreken. Zo hebben ze elk jaar in februari/maart de jaarlijkse bieravond. Dit jaar was het op 17 februari j.l. en naar de verhalen van Ib te horen zijn er de nodige liters doorheen gegaan. Tja, dat zal je wel hebben met die plattelanders hier… Geen idee, want ik was er niet bij. Er waren diverse soorten bier aanwezig: van blond tot zeer donker. Dus van een licht biertje tot een zwaar kanon.

Ib had het, in tegenstelling tot vorig jaar, netjes gehouden en was om 2 uur ’s nachts terug met een doos vol bier.
*Red: vorig jaar was het 4 uur ’s nachts, want hij mocht van Kirsten niet laat in de nacht thuiskomen, dus deed hij het maar vroeg in de morgen :grin:* Ik was natuurlijk erg geïnteresseerd, want misschien zat er wel een leuke dop tussen (Ja, mensen, ik spaar bierdoppen. Dat is niet dope, dat is een erg belangrijke en hoogstaande hobby :wink: ) Of een leuke fles (wel gevuld) voor mijn vadertje lief. Nu zat er toevallig een biertje tussen die helemaal top was voor mij pa: Railway Beer. Mijn vader weet wel waarom :) Dus ik slijmen bij Ib of ik die fles – natuurlijk gevuld – niet mocht hebben. Helaas wou hij hem niet afstaan, maar hij wou wel bellen of we er eens een keertje langs konden gaan kijken of dit soort er nog was.

Afgelopen donderdag, 23 februari j.l., was het zover: Sonja en ik mochten mee bier kopen! Ik wist niet hoe snel ik de jas aan had! (even voor de goede orde: ik ben geen alcoholverslaafde, wat de verhalen over mij en drank ook mogen zijn :p) We reden met de auto er heen, want anders werd het wel een zware tocht terug – letterlijk en figuurlijk – In een oud schoolgebouw was de drankvoorraad te vinden. Nou, ik wist niet wat ik zag:
Tegen de 20 of zelfs 30 dozen vol met flessen bier. Van over de hele wereld! Dus alles uit de kasten halen en speuren naar wat er wel interessant uitzag. Natuurlijk dacht ik niet alleen aan mezelf: nee, ik heb ook aan pappa lief gedacht. Helaas was het Railway op. Daar baalde ik toch eigenlijk wel van. Nou ja, er was genoeg ander spul. (Dus pa, geen Railway bier, maar wel anders spul staat hier voor jou klaar)
Uiteindelijk ben ik met 24 flesjes weggegaan. En wel uit de volgende landen:

Frankrijk, Denemarken, Tsjechië, Polen, Amerika, Litouwen, Rusland,
Spanje, Engeland, Duitsland, Thailand, België, Australië en Italië.

Dat staat nu thuis allemaal in de vriezer. Deze heeft dan toch nog enig nut, want voor dingen invriezen wordt hij toch niet gebruikt. En ik ga binnenkort een avondje proeven, maar ik moet jullie teleurstellen: dat wordt een besloten feestje.

Natuurlijk wil ik jullie de aanblik van al die flessen niet onthouden, dus hierbij ook een foto toegevoegd van de vriezer vol met bier (en dat de flesjes van Sonja er ook bij staan, heb ik niet gezegd)

Erica

Ik ben 23 jaar en zit nu op stage bij een sport- een bruiloftsfotograaf in Denemarken. Het bevalt me erg goed. Wanneer ik in juli mijn diploma heb behaald wil ik proberen als fotograaf werk te zoeken. Tevens ga ik nadenken over een HBO studie. Ik wil verder leren, maar weet nog niet wat. Verder: lees mijn verhaaltjes!