Biler i Bella - dag 2 (16-03-06)
Blijf op de hoogte en volg Erica
17 Maart 2006 | Denemarken, Kopenhagen
Het ontbijt smaakte erg goed. Om half negen waren we ermee klaar en toen konden we nog een uurtje op onze kamer vertoeven. Kon er mooi wat aan het logboek gedaan worden en ik moest mijn foto's van gisteren op de laptop zetten. Om half tien pakten we de spullen bij elkaar en gingen we naar de lobby. Daar stond Ib al klaar. Hij had al betaald, dus hoefden wij alleen onze pasjes nog maar in te leveren.
Hierna gingen we de stad in. Ib moest bij Magazin du Nord een cadeautje voor Kirsten halen. Zij had ooit een cadeaubon gekregen van die zaak. We hadden moeite met het vinden van een parkeerplek, dus na drie keer hetzelfde rondje gereden te hebben, toch maar een parkeergarage in. Nou, je kan daar claustrofobisch van worden zeg! Heel smal en het dak heel laag, bah. Niet mijn ding...
Magazin du Nord zat vlakbij, dus waren we er zo. Het is een groot warenhuis, vergelijkbaar met Harrods in Londen of Magna Plaza in Amsterdam. Heel mooi en binnen gingen we eerst op zoek naar wat Ib moest hebben: een koffiemolen om bonen mee te maken. We zagen verschillende: 2 ouderwetse van Peugot, maar de prijs was boven het budget. Dan nog wat electrische, maar die waren ook niet helemaal de bedoeling. Uiteindelijk na het nodige speurneuzenwerk heeft Sonja eentje gevonden die goed was. En Ib hoefde niet zoveel DKK bij te leggen. Dus deze klus was geklaard.
Hierna wilden de vrouwen natuurlijk kleding gaan bekijken * Tja... * Nou, ook te kust en te keur. Noa Noa, Benneton, designerkleding... In elke kleur, maat of prijsklasse was er wel wat. Bij Benneton zag ik een leuke oranje broek. Hey, maat 48, mijn maat. Nou, niet dus! Het is een Italiaanse maat 48, in Nederlandse termen is dat een 44. Weer mis. Nou ja, ik kon het toch niet betalen. Maar wel een kleine domper...
Hierna maar bij EDC/Esprit gaan kijken. En ja, die hadden wel mijn maat! En niet zo duur ook. Ik heb voor de zomer wat nieuwe shirtjes nodig, dus heb ik hier een paar vandaan gehaald. Op de gok maar meegenomen, meestal past een L of XL mij wel.
Nu waren de vrouwen helemaal voldaan en konden als puppies met Ib weer mee terug. We gingen naar de auto en ook maar naar de autoshow, want Ib moest ook alweer vroeg weg.
Het was er lekker rustig. We pakten de spullen, deden de perskaart om en gingen de hallen in. Gelijk maar zoeken naar de lui van het blad Autosport, want Sonja en ik waren zo onderhand erg nieuwsgierig naar de foto's geworden. Na het nodige gesocialize vonden we de stand dan toch. Nou, de foto's stonden er mooi in, dus namen we er gelijk maar elk 3 mee. Altijd handig voor later!
Ib moest om half 1 weg, omdat hij een vergadering met een TV-gast had. Sonja en ik moesten ons maar redden tijdens de persconferentie over een internationaal rallyfestival (ter ere van Unicef) die om 1 uur werd gegeven. Daar had ik dus helemaal geen zin in, want ik ben op dit gebied erg onzeker over mijn kunnen. Ik ben meer iemand van het studiowerk, geloof ik...
Maar goed, de klus moest geklaard worden. We hebben wat foto's gemaakt van de gastsprekers en van coureurs die aan t woord waren. Maar leuk is anders... Om half 2 was de vergadering afgelopen en Ib was toen ook weer gearriveerd. Daar was ik wel blij om.
Nu was het zaak de rallycoureurs op de foto te zetten.
Sonja is begonnen, zij zette Ronnie Bremer op de foto. Een lekker ding, die vooral veel in Amerika actief is. Dus in Denemarken niet zo bekend. Daarna ging ik Jesper Sylvest op de foto zetten. Dat vond ik echt heel moeilijk, ik was heel erg nerveus om hem aan te spreken. Gelukkig was Sonja er wel om me een klein duwtje in de rug te geven.
Hierna ging Sonja weer, Jochen Mass. Een oud-coureur die Le Mans 1x gewonnen heeft en in de Mercedes McLaren ging rijden (dat is de duurste auto ter wereld) Ook Ronnie Bremer was van de partij. Hierna heb ik van Stanley Dickens nog wat foto's gemaakt, hij heeft ook een aantal keren in Le Mans gereden. Een foto van Henrik Larsen, Jesper Sylvest en Thorkild Thyrring tezamen en als laatste John Nielsen. Ik was blij dat ik op gegeven moment Ib verteld had van mijn zenuwen, ik werd er rustiger van en Ib hielp me een beetje.
Al met al wel interessant, maar ik weet dat ik op dit gebied veel te leren heb. Ik ben veel te netjes en verlegen. Ik moet wat brutaler worden, op een nette manier. Dus heb ik wat te leren de resterende tijd hier in Denemarken.
17 Maart 2006 - 15:25
Tiny:
Ja, meid het valt niet mee hé!Maar al doende leert men!Zoals het spreekwoord zegt!
Het kan geen kwaad om wat brutaler te worden,(op een nette manier zoals je al opmerkte!)
groetjes,mam -
17 Maart 2006 - 15:40
Jouke:
erica wat heb je veel te vertellen zeg... -
17 Maart 2006 - 16:40
Erica:
Klopt..... -
18 Maart 2006 - 12:34
Hans:
Super om je eigen foto's terug te zien cker, in t autosportblad?!
Ook trws om al die (min of meer) bekende courreurs tegen t lijf te lopen. Is die ronnie Bremer ook geen Deen??
K denk dat je door zoiets vaker te doen, meer vaardigheid krijgt in dat wat jij 'brutaliteit' noemt. -
20 Maart 2006 - 12:08
Erica:
Ja, heel super om een foto te zien. En sinds vandaag is het in héél Denemarken te zien :cool:
En ja, die Ronnie Bremer is een Deen. Maar rijdt veel in Amerika.
En komende donderdag kan ik weer oefenen: weer een persvergadering te doen...