Mama Rosa (15-03-06)
Blijf op de hoogte en volg Erica
17 Maart 2006 | Denemarken, Kopenhagen
Er moest veel moeite gedaan worden om een goedkope parkeerplek te vinden. 20 DKK voor een uurtje parkeren was gewoon te duur, dus dan maar wat verder van het centrum afstaan hoor...
Toen de auto geparkeerd werd liepen we richting de stad. We kwamen langs het concertgebouw en Nyhavn, hét uitgangscentrum van Kopenhagen. En vroeger was het "the red light disctrict" Dus de wallen van Kopenhagen, om zo maar te zeggen :p
In de winkelstraat was de ene kledingwinkel na de andere te bewonderen. Ecco, Prada, Noa Noa, Louis Vutton. Niet allemaal de goedkoopste zaken. Zelfs designers hadden er hun zaak zitten. Nou, dat is dan echt ook alleen maar "kijken, kijken niet kopen"! Want de prijzen vallen ver en ver buiten het budget van een simpele studiefinanciering... Maar het ziet er allemaal wel erg leuk en interessant uit.
Uiteindelijk komen we dan aan bij het restaurant: Mama Rosa. Het zag er erg gezellig uit, mooie gevel en de bovenverdiepingen hadden sfeerverlichting d.m.v. gekleurde lampjes. Erg leuk!
We gingen naar binnen en kregen een tafeltje toegewezen. Vivi liet Sonja en mij de rest van het restaurant zien, want we waren wel nieuwsgierig naar de andere verdiepingen. Het sfeerlicht was erg mooi en ook erg mooie mexicaanse taflekleden. Heel sfeervol en ook gezellig om lekker te gaan eten.
Toen we bij de heren aan tafel schoven, lagen de menukaarten al op tafel. Dus gelijk maar kijken naar iets wat lekker kan zijn. Ze hebben hier een Mexicaans en Italiaanse keuken, erg gevarieerd dus. De gerechten zagen er lekker uit, maar ik had niet zoveel zin om iets te nemen van boven de 150 DKK. Er waren pizza's of pasta's maar daar had ik niet zoveel zin in, dus nam ik maar gegrilde kip. Erg lekker. En een grote cola.
Nou, die cola was echt groot! 0,75 l. Een hele bel dus! Maar wel lekker :) Het eten werd vlug geserveerd. Ik zag gelijk al, dat ik het minste van allemaal had. Ik was dus ook het snelste klaar. Dat was wel jammer, want de rest zat nog lekker te smullen.
Maar gelukkig mocht ik later Vivi helpen haar burrito's met groente en rijst helpen opeten. Het was haar wat te veel. Nou, ik wou graag meehelpen, want dat van mij vond ik net iets te weinig. Ook dit smaakte goed. Moet ik maar onthouden voor als ik er nog een keertje kom!
We hebben tijdens het eten erg veel gelachen. Het blijkt dat Vivi autodidact is, en ze weet de meeste tijd niet eens wat ze doet! :? Maar ze maakt wel goede foto's, en dat is toch het belangrijkste. Erg grappig om met haar erover te praten. Misschien kan ze ons nog wel eens wat leren... Brutaal zijn bijvoorbeeld... Dat kan ze wel, hebben we later van Ib gehoord.
Na het eten geen toetje. Gelukkig had ik al eerder op de dag ijs gehad, dus vond ik t niet zo erg.
In Nyhavn is er van Sonja en mij ook nog een filmpje gemaakt. We zaten in het rode licht.... en heel erg uitbundig te lachen. Vooral Sonja. Toen hield ik het ook niet meer en lag ook in een deuk. :cool:
Om 22 uur waren we weer terug in ons hostel.
17 Maart 2006 - 15:11
Tiny:
Hoi.meid
wat een leuke avond hadden jullie!Was dit het nachtleven van Kopenhagen?!
groetjes mam! -
17 Maart 2006 - 16:40
Erica:
We hebben het nachtleven niet echt gezien, omdat iedereen wel moe was. Wel hebben Sonja en ik een leuk filmpje. Wij lachend op een terras in Nyhavn... in het rode licht :wink: -
18 Maart 2006 - 12:11
Hans:
Alwéér eten...??!! :p
Dus ze hebben daar én de wallen én een soort PC Hooftstraat! Is er dan ook zo'n gezellig kroegje als 'The Old Sailor' ?? ;)
Klinkt en ziet allemaal erg gezellig met die lui daarzo! -
20 Maart 2006 - 12:06
Erica:
Ik heb daar die ouwe zeelui niet gezien....
Misschien de volgende keer????