Essex Rally Team Presentatie
Blijf op de hoogte en volg Erica
23 Maart 2006 | Denemarken, Esbjerg
Om 8.45 uur vertrokken we richting Hardershøj om daar de veerpont naar Jylland te nemen. Dat ging lekker snel. Ib vond het rijden via de snelweg maar onzin, dus reden we binnendoor. Hadden we onderweg ook nog wat te zien. Meer dan alleen asfalt en auto's....
De tocht voerde ons langs Åbenrå, Ribe en zo naar Esbjerg. Dwars door de landerijen en het landschap werd vlakker naarmate we meer naar het westen voerden. Omdat er tijd genoeg was, heeft Ib ons vlakbij Esbjerg nog een stukje van het strand laten zien. Want hij dacht dat het wel wat op Friesland zou lijken... nou, dat vond ik niet. Het was echter wel heel mooi en weids. En rustig...
Maar ja, geografisch gezien hoort t deel onder Esbjerg nog bij Friesland (vanuit het oude rijk der Friezen)
Om goed 11 uur waren we op plaats van bestemming: een kartbaan in het industriegebied van Esbjerg. Heel interessant en bepakt met de camera's gingen we naar binnen. Na een rit van ongeveer 1 1/2 uur was het voor de dames (Ib inbegrepen) hoog tijd om een sanitaire pauze te nemen. Dit was vlug geklaard en na een kijkje in het John Nielsen museum. Jaha, hij is zo bekend dat ze zelfs een museum voor hem ingericht! En die man is de 50 nog niet gepasseerd... Best knap!
Op de kartbaan waren mensen druk bezig met het voorbereiden van de presentatie, die over enkele ogenblikken kon beginnen.
De camera's werden uit de tassen gehaald, de posities werden ingenomen, dus het spectakel kon beginnen!
Dat werd dan ook vrij snel gedaan. Er was een ware presentator die alles aankondigde. Als eerste was de huidige nummer 1 van de DTC-rally aan de beurt: Caspar Elgaard. Hij kwam met luid ronkende motor aangereden in de nieuwe wagen. Mooi wit met blauwe details. Ja, mooi wit is niet lelijk :lol:
Maar goed, ik sta uit zenuwen eerst wat op de achtergrond te fotograferen. Maar met mijn 18-55 lensje kom ik niet zover. Dus uiteindelijk - en na veel speiken bij Ib - sleep ik mezelf naar de voorgrond. En hey, dat is helemaal niet zo eng als dat het lijkt! Dus ik maar foto's maken en hopen dat ze goed gelukt zijn. Wat overzichtjes en close-ups.
Er worden in totaal 4 teamleden gepresenteerd, de eerste heb ik net vermeld. Silly me, ik ben de namen van nr. 2 en 3 kwijt. De laatste is al een bekende: John Nielsen! Alweer die knul! Hij werd in zijn auto voortgeduwd, dat was wel een grappig stukje. Inmiddels had ik materiaalpech: battery deplied. Shit, batterijen van de camera leeg. Dan maar vlug die van de flitser in de camera stoppen. Een geluk bij een ongeluk: Sonja's camera had al een tijdje zoiets van: doe het zelf maar, dus kon ik van haar de batterijen voor de flitser gebruiken. Gered! Maar vlug weer fotograferen en rondlopen. Op gegeven moment was de presentator druk bezig met zijn praatjes met alles en iedereen en stond John Nielsen lekker relaxed op een auto te leunen en te luisteren naar wat er werd gezegd. Erg leuk voor de foto! Wat ik dus gedaan heb :)
Verder werd de nieuwe motor in de auto's getoond. Ik heb niet alles begrepen, maar het ging erom dat het nieuw, nieuwer, nieuwst was...
Natuurlijk werden er op t laatst de geijkte groepsfoto's gemaakt. Met het hele team, dus naast de rallycoureurs ook de technische staf en vrouwelijke ondersteuning - ja, mannen kunnen er nooit helemaal zonder :p :cool: -
Na de groepsfoto's kon er relaxed worden. Lees: lunch!! En deze was me toch lekker! Ik heb heerlijk genoten van salades, aardappelen en vooral vlees! De aanwezige spareribs waren echt...jummie!! Om je vingers bij af te likken. Wat ik dus ook deed.
Voldaan van de lunch gingen we gedrieën weer terug naar huis. Op de parkeerplaats bij de kartbaan zagen we nog net een glimp van de Teameigenaar in zijn Bentley. Mét chauffeur natuurlijk. Ja, die man zal wel een leuke bankrekening hebben.
Op de terugweg nog even gestopt voor een ijsje en een korte tour door het pittoreske stadje Ribe. Zoals beweerd wordt het oudste stadje van Denemarken. En aangezien dat nooit weerlegt is, zal t wel zo zijn. Om een uur of half 5 waren we terug in Holm. Erg moe na een lange, intensieve dag.
De foto's zijn nog vlug bekeken en een vijftal foto's (waaronder eentje van mij :grin: :cool: ) zijn naar de krant gestuurd. Morgen maar eens zien of en hoeveel er geplaatst is....
26 Maart 2006 - 14:50
Michiel:
he lief weer lekker bezig geweest zo te zien, ik ben benieuwd hoe de foto's er uit zien. dikke knuffel van je lief. -
28 Maart 2006 - 16:58
Hans:
Jullie hebben de smaak maar te pakken met het opsturen van foto's naar bladen, kranten e.d. ;)
Volgende keer wel effies extra batterijen meenemen he :D -
30 Maart 2006 - 13:36
Erica:
Zekers, helaas is die foto niet in de krant gekomen :(
En ik zal de volgende keer meer batterijen meenemen :)