Vriendjelief met Pasen op bezoek - Reisverslag uit Kopenhagen, Denemarken van Erica Donker - WaarBenJij.nu Vriendjelief met Pasen op bezoek - Reisverslag uit Kopenhagen, Denemarken van Erica Donker - WaarBenJij.nu

Vriendjelief met Pasen op bezoek

Blijf op de hoogte en volg Erica

18 April 2006 | Denemarken, Kopenhagen

Ja, dit weekend was Michiel bij mij (en Sonja) op bezoek. Maar gelukkig niet alleen: ook Hans en Jappie (red: de vriend van Sonja) waren er! Een gezellige boel dus!
Ze waren vrijdag aangekomen en toen Sonja en ik terug kwamen van de rally, was het lekker warm in huis en het eten stond klaar. Ideaal!! :cool:
Vrijdagavond hebben we de foto’s van de rally op de laptop gezet en natuurlijk veel bijgepraat.

Zaterdagmiddag zijn we met z’n allen naar Kegnæs gegaan. Dat is een natuurlijk schiereilandje aan Als. Heel erg grappig! Om daar te komen namen we een toeristische route, wel zo leuk, want dan zie je onderweg ook eens wat. We reden door kleine dorpjes totdat we de weg naar Kegnæs zagen liggen. Heel apart, een weg op een dam midden in het water. Een natuurlijke dam nog wel! Het weer buiten was prachtig. We troffen het dus. Aan het einde van Kegnæs, in het dorpje Sønderby, gingen we de auto uit en naar het strand. Dat zag er heel mooi uit. Het water was heel helder, dat is raar als je het IJsselmeerstrand gewend bent wat troebel is. Hans, Michiel en ik liepen een steiger op. Ik weet mezelf wel steeds met mijn angsten te confronteren: ik vond het niet zo heel erg ontspannend er bovenop te staan. Heb je met een lichte vorm van hoogtevrees en de steiger was ook niet bepaald stevig. Een aantal planken bogen wat door… Maar ik moest niet zeuren natuurlijk. Michiel was druk aan t filmen en Hans en ik hebben er de nodige foto’s gemaakt. Sonja en Jappie namen eventjes een momentje voor hun tweetjes, wat ik ze niet kwalijk neem. Ze hadden elkaar al een dikke 2 maand niet gezien…

We hebben ook nog eventjes een korte strandwandeling gemaakt. Helaas waaide het een beetje, want anders had er wel zonder jas gelopen kunnen worden. En eventueel zelfs pootjebaden! We zijn hier ongeveer een halfuurtje geweest ofzo. Hierna reed Sonja ons naar het Nørreskov toe. Niet om er ergens te stoppen, maar om Hans en Jappie het te laten zien. Er moest langzaam gereden worden: er lagen allemaal kiezels op de zandweg. Erg vervelend.
In Nordborg gingen we even bij de supermarkt aan. Er moest even koffie en koffiemelk komen. Vanwege het lekkere weer heeft Hans ons op een lekker ijsje getrakteerd. Altijd goed natuurlijk! :cool:

Zaterdagavond hebben we gezellig met z’n allen film gekeken. Michiel had een 30-tal films van huis mee genomen en ik heb de beamer kunnen regelen. Dus na een kleine verbouwing in de woonkamer kon er ook gekeken worden. De beamer werd op de laptop aangesloten en de laptop weer op de radio, om zo een goed geluid te krijgen. Prachtig!
De film die gekeken werd was: “The Chronicles of Narnia. The Lion, The Witch and The Wardrobe” Alleen Michiel had die nog maar gezien. Maar die vind het nooit erg om een film meer dan één keer te zien.
Ik vond het een erg mooie film. Een leuk verhaal en erg spannend! Hans zat naast me op de bank en ik heb hem een paar keer zien schrikken. Kun je nagaan… Zo tegen een uur of 12 was het afgelopen en daarna is iedereen ook maar naar bed gegaan.

Zondagochtend kwamen Ib en Kirsten bij ons koffiedrinken. Wij hadden ze uitgenodigd voor een bakje en een stukje oranjekoek. Dat laatste ging er bij hun wel in, het leek zelfs op iets wat ze hier in Denemarken ook wel kennen. Grappig! Ze zijn ongeveer een uurtje gebleven. Het was erg gezellig. Er werd leuk met elkaar gekletst.
Toen ze weg wilden gaan, gaven Hans en Jappie ze een cadeautje (wist ik verder niets van af): Een doos met Ús Heit bier!:lol: Erg Fries! Ib en Kirsten waren helemaal verbouwereerd: ze hadden het niet verwacht en vonden het ook helemaal niet nodig. Maar ze waren er wel blij mee. Dat is het fijnste er wel aan.

’s Middags zijn we naar Abe en Pernille gegaan om daar naar de schapen en het lammetje te kijken. De heren stelden zich even voor en we mochten in de woonkamer gaan zitten. Daar hebben we niet lang vertoeft, want vanwege het mooie weer zijn we buiten gaan zitten. Heerlijk rustig en uit de wind, met uitzicht op de schapen. Ik was blij dat ik mijn camera meegenomen had: het was een aardigheid het lammetje te zien spelen buiten en daar heb ik op gegeven moment foto’s van gemaakt. Ik ben het land op gelopen en heel rustig gebleven. Toen kwam het lammetje vanzelf wel dichterbij :grin: Echt een mooi beestje! Heel anders dan de lammetjes in Nederland.
Zo tegen een uurtje of vijf gingen we er pas weg. Dat heb je wel eens als bij Pernille langsgaat. Vroeg weer weggaan zit er meestal niet in. Ook helemaal niet erg, want het is wel gezellig. En dat was het deze keer ook.

’s Avonds hebben we naar een filmpje van Spelweek 2005 gekeken. Dat was voor Hans, Michiel en mij natuurlijk het leukste, omdat we er wat mee hadden. Maar Sonja en Jappie vonden het geloof ik ook wel leuk om te zien. Ze waren in ieder geval erg geïnteresseerd. Het was al 11 uur toen het afgelopen was, dus gingen Sonja, Jappie en Michiel al vlug naar bed. Hans en ik zijn nog tot haast 1 uur blijven praten. Dat moet zo af en toe natuurlijk ook gebeuren :grin:
Maandagochtend zijn de heren om half negen vertrokken. Veel te vroeg natuurlijk. Van mij (en ook van Sonja) hadden ze best nog wel een aantal dagen mogen blijven. Michiel zat daar nog wel over na te denken, maar ik vond het beter dat hij nu weg zou gaan. Het is wel niet fijn om afscheid te moeten nemen, maar het was wel het beste.

Het was een erg leuk bezoekje, jammer altijd dat twee dagen zo om zijn :( (Wanneer komen ze weer?)

• 23 April 2006 - 18:18

Hans:

Cker een erg leuk bezoekje! Prachtig weer, supergezellig!! Jammer dat t zo snel weer voorbij was...
    Blijf genieten van dat mooie eilandje daarzo!

• 24 April 2006 - 14:57

Erica:

Ja, heel jammer dat het snel voorbij was.... En we blijven zeker weten genieten! Zeker nu het weer mooi wordt. Ze zeggen dat het morgen wel 20 graden kan worden :cool:...