(on)verwacht bezoek
Blijf op de hoogte en volg Erica
28 Mei 2006 | Denemarken, Kopenhagen
Vrijdag
Vrijdag zijn we ’s ochtends met z’n allen naar Duitsland geweest om daar in Flensborg boodschappen te gaan doen. Eerst in Padborg bij Købmansgården langs voor rode wijn – Jouke kocht hier voor hem en Michiel wat biertjes – en daarna in Flensborg naar de Citty. Ik had Ib en Kirsten die avond uitgenodigd voor het eten –alvast ter ere van mijn verjaardag, waarvoor ik wat spullen nodig had. Ik kocht voor de Hete Bliksem aardappelen en appels. Verder namen we sla mee om erbij te doen en natuurlijk spekjes. Omdat Jappie wat sokken nodig had, zijn we ook nog even bij de kleding gaan kijken. Het shoppen was best wel gezellig ;) De maagjes begonnen al wat te rammelen, dus werd er in de lunchroom even een broodje gegeten. Ik nam een bagel met ham en kaas. Deze was heel erg lekker! Sonja had zin in een ijsje, dus zij en Jouke kochten bij de McDonalds een McFlurry. Ik haalde daar wat te drinken.
Er was geen tijd meer om ook het Förde Park aan te doen, omdat Sonja en ik om 14 uur in Sønderborg moesten zijn. Dus zijn we daar maar heen gegaan. Terwijl Sonja en ik foto’s gingen maken van de baby, gingen de heren naar het kasteel toe. Om 15 uur kwamen ze weer naar ons toe en gingen we nog wat door de winkelstraat lopen. Jappie had een paar T-shirts nodig waarvoor er een aantal winkels aangedaan werden. Hij vond uiteindelijk een leuke en ook Jouke kwam bij dezelfde winkel een leuke polo/t-shirt tegen (bijpassend bij zijn schoenen :lol:) Bij een ijszaakje kochten Jappie en Sonja een groot softijsje. Ik nam een hele kleine en Michiel een klein ijsje met 1 bolletje. Onderweg naar de auto werden de ijsjes opgegeten.
Thuis werd er weer veel gepraat en gelachen. Om zes uur begonnen Michiel en ik met het eten. Terwijl Michiel en Jouke de aardappelen aan het schillen waren, heb ik de gehaktballen aangebraden. Toen dat stond te pruttelen konden de aardappels en appels in de pan en op het vuur. De gehaktballen waren op gegeven moment klaar, dus konden ze de oven in om warm te blijven. Ondertussen hebben Michiel en ik de sla gemaakt en is Michiel de spekjes gaan bakken.
Om kwart voor acht kwamen Ib en Kirsten ook bij ons. Sonja, Jappie en Jouke hebben hen tot het eten klaar was even bezig gehouden. Om acht uur konden we aanschuiven. Kirsten vond het wel op iets lijken wat ze op Jylland ook wel maken. Ib vond het wel lekker, want hij heeft een paar keer opgeschept. De rest vond het ook lekker. Pfoeh, gelukkig… Het was heel gezellig aan tafel. Er werd druk over en weer gepraat, en gelachen. Vooral Ib was aan het woord, gevolgd door Kirsten, Sonja en ik. Net als altijd dus ;) Pas om tien uur gingen ze weer weg, omdat ze nog wat dingen moesten doen voor morgen. Wij gingen nog wat napraten en zo tegen een uur of twaalf naar bed.
Zaterdag
Zaterdag konden we uitslapen. Dat was wel lekker. Sonja en Jappie waren op gegeven moment weggegaan om te gaan lopen en toen ze terugkwamen waren Michiel en ik net uit bed. Tussen de middag tijdens de afwas heb ik heel fijn met Jouke gesproken, daar hadden we beide wel wat behoefte aan.
Sonja moest om 14 uur weg en ik om 14.50 uur vanwege de trouwreportages. Ik was pas om 18.15 uur weer terug. Sonja en Jappie waren toen bezig met het eten: nasi. Jouke en Michiel zijn een eind gaan lopen en waren om 18.45 uur terug. We konden ook gelijk aan tafel gaan. Het eten was heel lekker. Na de afwas hebben we koffie gedronken en gezellig gepraat en gelachen. Jouke en Michiel gingen aan hun biertjes en ik heb “meegedronken” ( ik zat aan de Amstel). Sonja en Jappie lagen al eerder en het was wel leuk om even alleen met Jouke en Michiel te zijn. Maar Jouke en ik waren soms wel op dreef (vrijdagvond ook al), want de ene vervelende opmerking na de andere volgde. Maar, we zijn vrienden dus erger dan alleen wat plagen werd het niet. Zo tegen een uur of twaalf gingen we op bed, want de volgende dag ging de wekker wel weer om half acht.
Zondagochtend om half tien zijn de heren naar huis gegaan. Onverwachts toch nog een extra bezoekje van Jappie en Michiel, dat was heel erg fijn. En dat Jouke ook nog meewas, maakte het alleen maar leuker. Ik vond het erg gezellig en jammer dat het zo snel voorbij was. Gelukkig mag ik over drie weekjes naar huis en kan ik de rest van iedereen die ik mis weer zien.
28 Mei 2006 - 20:53
Michiel:
he lief het was heel fijn om weer bij jou te zijn. he dat rijmt. en ik vond het heel leuk dat Jouke mee was.
groetjes, en liefs Michiel. -
29 Mei 2006 - 06:52
Jouke:
Hoi Erica
Ik vond het ook erg gezellig. En dat t-shirt past idd prima bij mijn schoenen :)
Ik vond het weekend ook erg gezellig en leuk. Nogmaals sorry dat ik zaterdagavond over de grens ging.
Tot binnenkort!
-xx- Jouke -
30 Mei 2006 - 08:04
Erica:
@ Michiel: ik vond het ook heel fijn dat je er weer was.
@ Jouke: het geeft niet dat je over de grens ging, maar het was niet leuk