Bruiloft - Reisverslag uit Sønderborg, Denemarken van Erica Donker - WaarBenJij.nu Bruiloft - Reisverslag uit Sønderborg, Denemarken van Erica Donker - WaarBenJij.nu

Bruiloft

Blijf op de hoogte en volg Erica

28 Mei 2006 | Denemarken, Sønderborg

Gisteren mocht ik met Ib mee op trouwreportage naar Sønderborg toe. Sonja ging met Kirsten mee naar een bruiloft in Nordborg. Om 14.30 uur gingen we weg om eerst bij de studio de flitsinstallaties op te halen. Daarna reden we naar de kerk in Ulkebøl om het bruidspaar op te wachten. Het was grijs in de lucht en we hoopten maar dat het droog zou blijven. Buiten bij de kerk stonden wat mensen te wachten met wat vlaggetjes en twee toetsenborden. Er was dus één van de twee die iets met computers deed. Vrienden van het bruidspaar hadden een rijtuig geregeld; twee zwarte paarden met daarachter een zwarte koets.

Om 15.30 uur kwam het bruidspaar uit de kerk. Ze zagen er heel leuk uit. Zij had een mooie jurk aan en hij was strak in het pak. Wel een beetje stijfjes zo op het eerste oog, maar dat waren ook wel de zenuwen. (al waren ze ontspannen als ze niet bewust van de camera waren)
De gasten feliciteerden het paar en daarna gingen in een lijn staan, met de rijst al in de handen. Ib maakte de foto’s en ik keek naar wat hij deed. Toen het paar naar de koets liep, werd er met de rijst gestrooid. Dat zag er heel grappig uit. Bij de koets maakte Ib een groepsfoto, maar moest dat snel doen vanwege een kort regenbuitje. Het paar stapte de koets in en kregen champagne. Ib maakte nog wat foto’s en daarna gingen we naar de auto om naar het kasteel te rijden.

Bij het kasteel pakten we de auto uit en bleef ik bij de spullen wachten. Ib wachtte buiten de poort op het paar. We hebben wel een halfuur zitten wachten, wat weer van onze tijd in het kasteel afging. Samen met Ib en mij stonden ook de ouders van de bruid te wachten, die gingen ook mee het kasteel in. Ik vond dat persoonlijk wat raar, maar goed…
We gingen als eerste naar de ridderzaal. Daarvoor moesten we met alle apparatuur een ronde trap omhoog naar de tweede verdieping. Met zoveel mensen ging dat prima en konden de lampen opgesteld worden. De eerste foto’s werden gemaakt, wat totaalfoto’s en wat half close-up. Naast de kist werden ook wat deuropeningen en een raam als achtergrond gebruikt. Ik vond het jammer dat ik geen foto’s kon maken, assistent zijn is ook heel leuk, maar zelf fotograferen is toch wel het leukste. Nadat we in de ridderzaal klaar waren was het ook al vijf uur geweest en werd de zaal afgesloten. In het trappenhuis werden ook wat foto’s gemaakt. Omdat er geen statief voor de lamp kon staan, mocht ik dat zijn. Ib vertelde me wel hoe ik de lamp moest richten. Na deze foto’s ruimden we alle spullen op en gingen we naar buiten. Het liep tegen 17.30 uur en het bruidspaar moest ook snel weg naar de receptie. Er werden buiten nog wat foto’s gemaakt, helaas kon ik daar niet bij zijn, want ik moest op de spullen passen.

Ib maakte foto’s met een molen op de achtergrond, loop foto’s onder wat kastanjebomen, foto’s bij kannonnen en nog wat met het rijtuig. Daarna ging het paar naar de receptie en Ib en ik pakten de auto in en gingen naar huis.

Onderweg bespraken we de reportage. Ib was er niet echt tevreden over. De bruidegom was vrij stijfjes en wat Ib ook probeerde, hij kreeg hem nooit helemaal zover. Verder was hij bang dat het licht niet overal even goed was en dat hij veel in Photoshop moest doen. Ik baalde dat ik geen foto’s heb gemaakt, maar na Ib’s relaas was ik toch wel blij dat ik het niet gedaan heb. Op 3 juni is er weer een bruiloft, ik hoop dat ik dan wel wat foto’s mag maken om er toch in te oefenen.